Већ два месеца шаљу претеће мејлове редитељу Полу Кампфу и глумцу Харвију Кајтелу да одустану од снимања драме „Жетва“ у српско-америчкој копродукцији.

Албанци желе да забране филм о Жутој кући јер су у паници да свет не сазна за њихове злочине над Србима! Драма у српско-америчкој копродукцији под називом „Жетва“, чије снимање почиње следеће године, изазвала је општу пометњу код Шиптара, који лобирају да не дође до његове реализације. На удару су амерички редитељ Пол Кампф и глумац Харви Кајтел, сазнаје Informer.

  • Чим је објављено да ће Срби и Американци снимати филм о Жутој кући, Албанци су се успаничили. Кренули су да лобирају у Америци и већ два месеца обасипају мејловима редитеља Пола Кампфа. Говоре му да одустане од филма и да је прича о Жутој кући измишљена – каже за Informer извор близак продукцији овог филма.

Ангажовали ботове

Ни холивудски глумац Харви Кајтел, звезда филмова „Петпарачке приче“ и „Улични пси“, није поштеђен притисака Албанаца са свих страна.

  • Шиптаре боли што су амерички редитељи и глумци пристали да раде на филму, којим ће свет сазнати за њихове бруталне злочине над Србима. Чим је Кајтелу понуђено да игра немачког професора Вермера, он је добио на десетине порука да „не сме да прихвати ту улогу и српско-руски новац који се користи за пропаганду против Албанаца“. Чак су и Русе уплели у све то, а они немају никакве везе са пројектом – прича наш извор и наставља:
  • Занимљиво је да највише мејлова шаљу Албанци који живе и раде у Америци и у земљама Европске уније. Пола и Харвија је запрепастило што су многи мејлови били исте садржине, само су слати са различитих адреса. Јасно је да су Шиптари унајмили ботове!

Један од продуцената филма Драган Ивановић каже за Informer да је изненађен којом снагом Албанци лобирају да Американци и Срби не сниме филм.

  • Запрепашћени смо да су Албанци свега неколико дана пошто се у српским медијима појавила информација о снимању филма „Жетва“ почели да шаљу мејлове. То показује колико им смета та тема, коју би хтели да заташкају. Од тога нема ништа, све тече по плану и припреме почињемо већ од новембра – каже Ивановић.

Како засад стоје ствари, Милош Биковић ће у „Жетви“ глумити Србина Јована, жртву трговине органима 1999. године на Косову и Метохији. Филм је подржао и Филмски центар Србије са 40 милиона динара. Реч је о копродукцији српског „Бандур филма“ и једне америчке фирме.

Кијану и Едријен главни фаворити за улогу Јохана

Филм „Жетва“, који се снима по роману „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића, говори о Немцу Јохану Вагнеру, који је купио срце киднапованог Јована. Продуценти филма су увелико у преговорима са холивудским звездама Кијануом Ривсом и Едријеном Бродијем, који су фаворити за улогу Јохана. Уговор за „Жетву“ потписала је и глумица Маја Моргенштерн, коју знамо из филма „Страдање Христово“.

Саша Костић

Leave a Reply