Портрет Ђерђа Кастриотија Скендербега, борца против османских освајача, иначе, Србин, којег су Албанци присвојили као свог националног хероја, уклоњен је са Трга Призренске лиге и бачен на паркинг иза зграде општине.

Портрет је уз жичану ограду постављен наглавачке, а надлежни истражују како је до овога дошло и прете санкцијама за починиоце, пренела је Коха Диторе.

Портрет Скендербега је на Тргу Призренске лиге постављен поводом 28. новемба, који Албанци на Косову и Метохији обележавају као Дан албанске заставе и Дана општине Призрен.

Овај инцидент је, како се наводи, изазвао реакције надлежних грађана не само у Призрену, него и у другим косовским општинама.

Фотографије портрета Скендербега у мозаику, постављеног наглавачке, на друштвеним мрежама је објавио аутор, Бесарт Гаши, који је овај инцидент назвао срамним и додао да о њему није био ни обавештен.

Градоначелник Призрена, Митахер Хаскука, изјавио је да је о овоме сазнао иж медија и најавио истрагу и санкције за починиоце.

– Мозаик је очишћен и смештен на сигурном месту, док случај не буде истражен, а неодговорне особе ће бити санкционисане – рекао Хаскука.