Војно-полицијска парада у Нишу „Одбрана слободе“, на којој је приказана сва сила наших оружаних снага, изазвала је велику пажњу западних служби безбедности, али и панику међу политичким лидерима у Приштини!

Председнику лажне државе Kосово Хашиму Тачију и премијеру Рамушу Харадинају за викенд су стигли извештаји тзв. косовских обавештајаца, али и депеше из две западне амбасаде којима се упозоравају да је Војска Србије данас неупоредиво опремљенија и спремнија него што је била током рата 1999. године. У њима се између редова наводи да би у случају било каквих напада на Србе на северу Kосова и Метохије оружане снаге наше земље биле у стању да за два сата заузму комплетан потез северно од Ибра где се налазе четири српске општине Лепосавић, Зубин Поток, Северна Митровица и Звечан.

Не потцењујте их

У поверљивим депешама које су припадници обавештајних структура с Kосова и Метохије припремили након параде, посебно се помиње спремност српских снага на муњевито реаговање и истиче да се „војна моћ Србије данас никако не сме потценити“.

– У западним круговима је посебна пажња дата због приказивања наоружања из Русије. Нотирано је да је чак девет „мигова 29“ летело над Нишом, а истакнут је и степен обучености и опремљености наших „рамбо-војника“ из програма „1500“. У депеши једне западне амбасаде дословно се наводи упозорење. Војска Србије је спремнија него 1999. године, могу врло брзо да уђу на Kосово и Метохију – цитира саговорник из безбедносних кругова.

У прилог томе, он подсећа и на писање америчке агенције АП која је дефиле наших наоружаних снага у Нишу повезала са нарастајућим тензијама на KиМ, али и везама са Русијом.

Ви сте наши, чему брига

Некадашњи официр ЈНА Веселин Шљиванчанин каже да је Војска Србије на завидном нивоу, спремна да одбрани свој народ.

– Имамо увежбану и опремљену војску, какву деценијама нисмо имали. Никоме не претимо, нити туђе отимамо, већ хоћемо да чувамо свој народ и границу – оцењује Шљиванчанин.

Оставите Коментар