Још један скандалозни спот у чије је сврхе коришћена српска светиња – без питања
Певачица албанског порекла са швајцарским држављанством, Албана Азизи, још је једна која је згрозила јавност тиме што је обнажена снимила спот у Цркви Светог Николе у Новом Брду, надомак Приштине.

Kрајем октобра, а поводом снимања свог новог спота, у храм је стигла Албанка рођена у Берну у Швајцарској, студира стоматологију и музику на конзерваторијуму, а одлучила је да се обнажи баш у овој православној светињи, и то након што је храм током целе године био изложен разним нападима.

Противно свим законима, без дозволе Српске православне цркве и Срба који чини већину у Новом Брду, албанске власти су новцем који је издвојила немачка амбасада из Приштине започеле радове на обнови црквеног комплекса. Kад су их окончали, у јуну, објавили су да је реч о католичкој цркви и покушали да је присвоје, иако се недалеко одатле налази католичка црква коју је користило становништво средњовековног Новог Брда.

Певачица Азизи није чак ни затражила дозволу за снимање експлицитних сцена, већ је то учинила самоиницијативно, без икаквих питања, пред очима Срба који живе у Новом Брду. Још интересантније је да Радио-телевизија Kосова овај спорни спот емитује у ударним терминима, па се поставља питање због чега тамошња власт не реагује ако овај храм присваја?

Сличну ствар учинила је пре пет година и њена колегиница, такође Албанка, Ера Истрефи у Храму Христа Спаса у центру Приштине. Такође за потребе снимања новог спота, због чега се тада огласила и Епархија Рашко-призренска и осудила певачицу.

  • Нажалост, и овај најновији инцидент показује у каквом жалосном стању се налази ова православна црква која је посебно последњих месеци на удару појединих албанских политичара и медија који отворено позивају на њено рушење или чак предлажу да се претвори у музеј ОВK – речено је тада из Епархје на перформанс Албанке.

Оставите Коментар