У сали Скупштине општине, пред 80 окупљених грађана Рашке, одржана је конститутивна седница ГО Српске Деснице, а за председника одбора једногласно је изабран Дарко Пановић. Оснивању одбора присуствовао је Миша Вацић, председник Српске Деснице, Александар Здравковић, генерални секретар, као и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Оснивачкој скупштини присуствовали су гости – Микица Скорић, председник Скупштине општине Рашка и Немања поповић, потпредседник ОО СНС Рашка.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Пановић се захвалио окупљеним суграђанима на подршци, као и председнику Вацићу на указаном поверењу, додајући да ће кроз будући рад, залагање и пожртвовање показати да је Српска Десница нова политичка снага која ће бити пожељан партнер у власти.

„Вацић је јединствен човек на нашој политичкој сцени. Својим енергијом у многоме подсећа на генерала Младића, својом правичношћу, и лидерством. Поликички програм Српске Деснице је јединствен, пре свега националан са акцентом на борбу за српску традицију и српску породицу.“ , рекао је Бранислав Пухало, додајући да се десница залаже и за права српских ратника, ветерана из одбрамбених ратова и да од истих председник Вацић има велику подршку и уважавање.

На самом крају, окупљенима се обратио и Миша Вацић, истичући важност формирања одбора у Рашкој. Вацић је честитао Дарку Пановићу, подсећајући да је по његовој одлуци, управо Пановић био главнокомандујући на барикадама на Јарињу 2011/2012.године.

“Данас је Српска Десница у Рашкој добила за председника правог човека, изузетних квалитета и оперативних способности, у које сам се лично уверио током наше борбе за очување Косова и Метохије.”

Представљајући програмска начела, Миша Вацић истакао је да Српска Десница посебну пажњу посвећује развоју малих и средњих предузећа, као и пољопривреди као стратешкој привредној грани.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Развој привреде је од пресудног значаја, представља основу економске суверености. Сматрамо приоритетним улагање у развој малих и средњих предузећа као подлоге за повећање ефективне стопе домаће запослености. Српска Десница жели да види јаког домаћина, жели да види многодетну породицу, младе људе који су остали на свом огњишту. Нама као српским родољубима је циљ да се млади враћају у мања места, да се баве пољопривредом и да на тај начин негујемо српско село у складу са политиком Владе Републке Србије која је формирала Национални тим за спас села.“, рекао је председник Српске Деснице и додао да је пољопривреда један од привредних стубова којој ће се посветити највећа могућа законска пажња и да ће захтевати повећање пољопривредних субвенција.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Пре почетка Оснивачке скупштине, Миша Вацић је заједно са својим сарадницима обишао пољоприврединке из Рашке, где је посебан акценат на воћарским културама, и том приликом дао подршку и изнео акциони план Српске Деснице у коме се посебна пажња управо посвећује овој привредној грани.

Оставите Коментар