Сиријска арапска армија (САА) припрема се за покретање нове офанзиве у северозападној провинцији Идлиб, која је највеће уточиште терористичких група у Сирији.

Информације о покретању копнене операције саопштио је јуче сиријски провладин новинар Мазен Ибрахим, а преноси Саут Фронт.

Ибрахим је поделио видео снимак на ком се види концентрисање трупа САА, које ће наводно учествовати у предстојећој великој офанзиви у Идлибу.

Џихадисти из Идлиба, предвођени терористичком групом Хајат Тахрир ал-Шам, извели су десетине напада на сиријску војску и цивиле у последњих неколико месеци.

Сирија креће у контранапад

Прекид ватре који су издејствовали Русија и Турска 5. марта 2020. године се једва одржава, због чега је вероватно да ће сиријска војска покренути нову офанзиву.

Свака копнена операција Сиријске арапске армије и њених савезника у Идлибу највероватније ће довести до озбиљне конфронтације са турском војском, која има велики број трупа у тој области.

Анкара наставља да обучава и наоружава џихадисте милитанте у региону, укључујући оне који се боре за Хајат Тахрир ал-Шам и друге фракције Ал-Каиде.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар