Хрватска кошарка је већ неко време у потпуном нокдауну… Неће „ватрени“ ни на Светско првенство, остали су без визе за Кину, а многи сматрају да су за пропаст у игри по обручима сами криви.

И док први човек хрватске кошарке Дино Рађа покушава да окриви играче, док они упиру прстом у њега, јасно је да је нешто потпуно труло.

Свесни су Хрвати да то не траје од јуче, проблеми су дуго присутни, а чак и кад имају све играче на окупу, не знају да их искористе.

Неки иду толико далеко да сматрају да је реч о проклетству. Те давне 1995. године Југославија је била прва на Европском првенству, а „ватрени“ трећи.

Ипак, приредили су скандал – сишли су са победничког постоља, не желећи да слушају нашу тадашњу химну. И, од тада се на постоље нису вратили.

– Сами смо криви, нисмо требали да слушамо Туђмана и сада је то тако – само је један од коментара на друштвеним мрежама.

Од Атине и те 1995. године на постољу нису били, а сад нису стигли ни на велико такмичење. Ово баш боли Хрвате, а кад још виде резултате Србије осећај је сигурно још гори.