Амерички портал Натионал Интерест приметио је да америчким борцима, који одлуче да нападну ваздушни простор Русије, прети опасност.

Непромишљена изјава шефа америчког ратног ваздухопловства, генерала Дејвида Голдфејна, коју је дао током свог предавања о способностима борбених авиона пете генерације Ф-35 на Брукингс институту, није прошла неопажено од стране Русије.

Тако су на америчком порталу Натионал Интерест (НИ) писали како је, као резултат тога, Русија наговестила своју спремност да сруши ове америчке војне авионе.

Страни извор је приметио да је америчка војска толико желела да покаже предности најновије америчке летелице да је себи дозволила да изјави да ако Kина, Русија или неки други непријатељ икада буду видели Ф-35 у свом ваздушном простору, америчка војска би имала поруку за њих од само две речи: „овде смо“.

Истовремено је нагласио реч „ми“, јер, према његовим речима,„Ф-35 никада неће бити сам“.

Натионал Интерест је приметио да овај пут у Русији нису ћутали, а званични представник руске амбасаде у Сједињеним Државама је на друштвеним мрежама наговестио Голдфејну да је Русија спремна да обори Ф-35, подсећајући на последице такве ароганције Американаца у Вијетнаму.

“Ако је Русија та која ће једног дана видети Ф-35 у свом ваздушном простору, желели бисмо да пошаљемо поруку шефу штаба, генералу Голдфејну, укратко – сетите се Вијетнама”, рекао је руски амбасадор.

У исто време, Натионал Интерест је приметио да су одмах након токга у Русији наговестили своју спремност за обарање Ф-35, пошто су америчким пилотима потврдили да заиста „никада неће бити сами“ и да ће добити одговарајућу одбрамбену подршку у руском ваздушном простору.

Оставите Коментар