Потпуно је промашио суштину оваквим тумачењем ситуације

Фото: printscreen/rtssport

Не помажу много ни Швајцарци да се стиша бура после спорног славља њихових фудбалера Гранита Џаке и Џердана Шаћирија.

Њихов омаж Албанији махањем длановима у пози двоглавог орла и даље је тема број један у Србији и Швајцарској два дана после меча и шокантног пораза наше репрезентације.
У Швајцарској не гледају сви благонаклоно на провокацију њихових фудбалера, највише због непромишљености због које би могли да буду кажњени или суспендовани за следећу утакмицу, али исто тако је велики број оних који су стали иза јунака победе над Србијом.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/06/21/saciri-podrzava-islamsku-drzavu/

Један од таквих је и швајцарски новинар са станице „РТС Спорт“, који је, као што можете да видите, у току јављања из Русије „поздравио“ навијаче Швајцарске на начин на који су Џака и Шаћири прославили голове – махањем длановима.

Заправо, његова идеја је била да укаже на неправду којом су изложени Шаћири и Џака због својих поступака (ФИФА поренула поступак против обојице), солидарисао се са њима тако што је позвао ФИФА да и њега санкционише због овог геста.

Иначе, репортер се зове Pierre Pouiller, а гест је показао у емисији: „Au Coeur du Mondial“.

– Господо из ФИФА, ако ја урадим овај гест и урадио сам, да ли могу и ја да добијем неку суспензију и да ми одузмете акредитацију?

После те реченице он је скупио дланове и показао орла у маниру фудбалера своје земље.

Мало је рећи да је ово било крајње непрофесионално и погрешно виђење ситуације од стране швајцарског колеге који, на пример, заборавио да га је у том тренутку гледала и велика српска дијаспора у Швајцарској.

Иначе, ово доле што видите је „твит“ који је Пјер „ретвитовао“ на свој налог, на њему је извесни Жулијен Бенгертер урадио колаж славља разних фудбалера са истим положајем руку као Шаћири и Џака.

На поменутом колажу су Серхио Рамос, Хулк, Мустафи из Валенсије, сви они на исти начин славе, али свакоме је, наравно, јасно да су њихови мотиви спајања дланова сасвим другачији, да немају везе са политиком.

Доводити их у везу са Шаћиријем и Џаком је потпуно погрешно тумачење ситуације.

Извор: telegraf.rs