Утаммицу у Новом Пазару обележили су бројни инциденти са навијачима, који су у други план бацили дешавања на терену. После свега виђеног питамо се да ли је за челнике ФСС нормално да се у Србији некажњено скандира непријатељу државе Насеру Орићу, а да се за помињање Ратка Младића моментално празне трибине

Нажалост, да смо далеко од правде и истине потврђују и одлуке судије и делегата на поменутом мечу, али и коментари у домаћим и медијима у региону.

И док су медији у БиХ спремно дочекали догађања у Новом Пазару, а за инциденте оптужили чак и председника Србије, за кога кажу да стоји иза скандирања Ратку Младићу, а поједини домаћи медији попут Нове и сајта Директно такође у први план стављају скандирање навијача Партизана, истина је чини се ипак комплекснија и доста другачија.

Наиме, на друптвеним мрежама може се видети велики број коментара, који сведоче да је све почело знатно раније, као и да су навијачи Новог Пазара иницирали инцидентну ситуацију, скандирајући злочинцу Насеру Орићу.

Не само то, они су скандирали „Kосово је поред Србије“, „Ово је Босна“ и „Убиј Србина“, убацивали гомилу флаша на терен, а фудбалере Партизана вређао је и физиоферапеут домаћег тима Јасмин Џоговић.

Све то ни судијама ни делегатима ФСС није био сигнал да реагују и уведу ред на терен и трибине, да би се ситуација драстично променила када су узвратили навијачи црно-белих, који су експресно избачени с трибина.

Очигледно је да и за Фудбалски савез и за део медија у Србији блиских Јунајтед групи Драгана Шолака истина једнострана и да је у овом, са ове стране, ружном догађају, ипак било оних који су повлашћени, а да не говоримо о томе да је скандалозно толерисање скандирања којима се велића негирање територијалне целовитости наше државе.

2 KОМЕНТАРА

 1. Па та је 100ка муслиманска синоћ скандирала:“ жута кућа“. Та 100ка муслиманска само прави проблеме било да је фудбал кошарка у
  у питању! Пре 2г НП је са 6ог места упао у супер лигу,и то зато што су
  платили дебело ФСС. Прошле првенство на чудо и магију да нису испали из лиге! ФСС да их под хитно избаци из супер лиге и да бар
  12месеци играју пред празним трибинама.А сви Срби који играју за
  НП да по испоснице оду и да бојкотују говна олошка муслиманска

 2. Сећам се пре 8-9г ( ви ме слободно коригује за тачну годину) био је балкански јуниорски шампионат
  за одбојкашице у новом пазару. У финалу Србија 3-2 турска а навијање горе него у турској. Српска химна се уопште није чула од негодовања током утакмице хистерично навијање за турску и „ово је турска“! Наше играчице и стручни штаб су грађане свим и свачим,а по окончању утакмице наше одбојкашице и стручни штаб су главом без обзира побегли у свлачионице! А лудило се наставило у граду као да сте у турској!!
  Лепо је крајем 1999г покојни Г. Председник Слободан Милошевић говорио: „тенкове у нови Пазар и Санџак на неограничен период!

  Ако ви поштовани уредници из веома поштованог “ Националиста“ ако можете да ово о балканском јуниорском првенству у одбојци у нп поделите са другим редакцијама,јер та куга исламистичка се
  мора излечити!

Оставите Коментар