Кошаракашке федерације тзв. Косова и Албаније припремају организовање заједничке такмичарске лиге.

Како јавља дописник РТС са КиМ, према замисли у Приштини, лига би требало да стартује на јесен.

  • Преговори око стварања заједничке кошаркашке лиге Косова и Албаније су у завршнојј фази и сада већ покушавамо да ускладимо календар такмичења и видимо колико би то коштало и било исплативо за клубове – пренео је РТС-у Арбен Фетаху, председник косовске кошаркашке организације.

Он је навео да је идеја Приштине да заједничка лига има осам клубова, по четири са КиМ и Албаније, док су у Тирани за концепт од 12 клубова, по шест са обе стране.

  • Намера је промоција клубова и подизање квалитета кошарке – рекао је Фетаху, не скривајући како каже цињеницу да су кошаркашки тимови са Косова квалитетнији од албанских, додајући да након изласка из епидемије коронавируса и смањења буџета, квалитет клубова можда буде и изједначен.
  • План је да нови ранг такмичења, буде сличан ранијој Балканској лиги, који би, као готов пројекат касније предложили и кошаркашком савезу Северне Македоније и на тај начин укључили и њихове клубове – додао је Фетаху и објаснио је да ново такмичење не би значило престанак постојања и организовања актуелне косовске кошаркашке лиге, већ да би се одвијала упоредо.

У косовској кошаркашкој лиги такмичи се девет клубова.

Оставите Коментар