На седници је истакнуто да се очекује од надлежних државних органа да спроведу све неопходне активности како би осигурали мир, сигурност и безбедност сваког грађанина, као и поштовање људских права и врских слобода.

Савет за одбрану и безбедност позива све друштвено-политичке актере на мир, суздржаност, толеранцију, разумевање, међусобно поштовање и уважавање, као и поштовање Устава и закона – поручено је из овог савета поводом безбедносних изазова покренутих најављеном интронизацијом митрополита митрополије црногорско-приморске СПЦ.

  • Савет очекује да Веће за националну безбедност настави да континуирано координира и усмјерава обавјештајно безбједносни сектор, разматра безбедносну ситуацију, као и доноси закључке и смернице у вези са радом органа који чине обавештајно-безбедносни сектор и Бироа за оперативну координацију – наведено је у саопштењу.

СА СЕДНИЦЕ – у саопштењу навели „Републику Kосово“

Чланови Савета упознати су са информацијом о стању пожара у Црној Гори и донели закључак о потреби даљег унапређења капацитета, стручног оспособљавања и усавршавања људства и инвестирања у модернизацију опреме и средстава у систему заштите и спашавања.

Ништа не би било необично, да црногорци у свом саопштењу нису лажну држву назвали „Републиком“

  • Савет за одбрану и безбедност утврдио је Правила ангажовања и национална ограничења припадника Војске Црне Горе за време учешћа у мисији KФОР у Републици Kосово – прецизирано је у саопштењу.

Разматрана су и друга питања из надлежности Савета, а на приједлог министарке одбране Оливере Ињац донели су одлуке о разрешењима и постављењима официра Војске Црне Горе.

У раду седнице учествовали су чланови председник Скупштине Алекса Бечић и премијер Здравко Kривокапић, а по позиву и министарка одбране Оливера Ињац, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић.

Оставите Коментар