Фудбалска репрезентација Хрватске испала је у осмини финала Европско првенства после пораза од Шпаније, али се сада подигла прашина због ствари које са фудбалом немају никакве везе. Испоставило се да су фудбалери Хрватске Европско првенство играли у дресовима са контроверзним грбом, односно усташком шаховницом која почиње и завршава се белим пољем.

О тој теми ус писали и медији у Хрватској који су пренели да је експаедиција Хрватске пропуст открила тек по повратку у Ровињу. Оригинални хрватски грб почиње и завршава се црвеним пољима. Остаје да се види да ли ће се УЕФА огласити по том питању.

  • На дресу хрватске репрезентације, наиме, на све је четири утакмице била заставица с погрешним хрватским грбом, на којем је прво поље бело. Наравно да је на службеном државном грбу црвено. На дресовима репрезентација обавезно стоји грб Фудбалског савеза, у нашем случају ХНС-а, а на великим такмичењима попут Еуропског првенства пракса је да буду још и заставице држава или барем назив држава, те град и датум одигравања утакмице што те дресове чини јединственима, баш за тај сусрет – пишу Спортске новости.

Оставите Коментар