Вирџинија Робертс Џуфре, једна од наводних жртава Џефрија Епстајна поднела је тужбу против британског принца Ендрјуа федералном суду у Њујорку, изјавио је у понедељак њен адвокат Дејвид Боис.

Вирџинија Робертс Џуфре (38) која сада живи у Аустралији са супругом и троје деце, посведочила је да је, против своје воље, три пута била присиљена на сексуални однос са британском принцом 2001. године, кад је имала 17 година. Она тражи накнаду од њеног наводног злостављача за претрпљену физичку и душевну бол.

„Ако га не би тужила сада, дозволила би му да избегне одговорност за своје поступке. Вирџинија жели да се избегну ситуације у којима богати и моћни људи беже од одговорности за своје поступке“, рекао је Боис, преноси „Еј-Би-Си њуз“.

Према тужби, принц Ендрју је „злоставља уплашено, рањиво дете без икога да га заштити“ због чега је требало давно да одговара.

„Сматрам принца Ендрјуа одговорним за оно што ми је учинио. Моћни и богати нису изузети од одговорности за своје поступке. Надам се да ће друге жртве видети да је могуће да се не живи у тишини и страху, већ да се може повратити живот говорећи о злостављању и захтевајући правду“, навела је Вирџинија Робертс Џуфре у саопштењу.

Вирџинија Робертс Џуфре је 2014. године поднела тужбу државном суду у Флориди, у којој се наводи да ју је милионер и осуђени педофил Џефри Епстајн подводио својим пријатељима због секса док је била малолетна. Како је касније тврдила, међу злостављачима је био и принц Ендрју, други син краљице Елизабете друге.

Принц Ендрју негирао је да је имао секс са Вирџинијом Робертс Џуфре, тврдећи да је лажна озлоглашена фотографија на којој се види њих двоје заједно у резиденцији Гислејн Максвел, где је Вирџинија наводно злостављана. У новембру 2019, принц Ендрју је био приморан да се повуче са свих службених дужности због скандалозних открића о његовој блиској повезаности са Епстајном.

Епстајн, који је приведен у држави Њујорк у јулу 2019. године због оптужби за проституцију, сексуално злостављање и подвођење малолетника, извршио је самоубиство у својој затворској ћелији 10. августа 2019. године, пре него што му је почело суђење.

Оставите Коментар