Представнички дом Конгреса САД одобрио је „Акт о стабилности и демократији у Украјини“.

Изгледа безазлено, а није. Доњи дом америчког парламента тим актом је одобрио испоруке постпучистичком Кијеву „смртоносног одбрамбеног наоружања“.

У изгласаном закону се тврди да је и та мера у функцији „указивања даље подршке влади Украјине у њеним активностима усмереним на успостављање суверенитета и територијалне целовитости земље и обуздавања, заустављања и сламања руске агресије“.

И подвлачи: „За то су потребне санкције, дипломатија и смртоносно наоружање“.

У усвојеном „акту“ се прецизира да Вашингтон не сме скинути санкције са Русије све док мински споразуми не буду реализовани у потпуности, а Крим „деокупиран“.

Од Стејт департмана се тражи да „развија стратегију парирања руској пропаганди“.

Један од иницијатора закона – конгресмен Елиот Енџел – задовољно је изјавио:

„У тексту се подвлачи подршка праву Украјине на самоодбрану и подразумева вршење притиска на Русију све док не престане њено злочиначко држање поводом Украјине“.

Енџелов „Акт“, као што се види, подразумева да је Русија страна у украјинском конфликту и да је потписом на документима постала страна у минским споразумима, а то уопште није тако.

Званична Москва је зато више пута указивала: да она нема шта да реализује из минских споразума и да једино може да утиче на сукобљене стране.

Да би „Акт о стабилности и демократији у Украјини“ ступио на снагу – то јест, постао закон – прво мора да прође кроз Сенат САД, а потом и да га потпише председник САД.

Прочитајте још:  ДАЧИЋ ОТКРИО ПЛАН НАПАДА: Ево како БиХ планира да окупира Републику Српску!

РОДИЛИ СТЕ ХЕРОЈА РУСИЈЕ: Ево шта је Путин рекао родитељима убијеног полицајца (ВИДЕО)

Извор: Факти