У хрватској-војно полицијској акцији “Олуја”, која је започела 4. августа, масивном операцијом оружаних снага Републике Хрватске, уз подршку НАТО-а, као и јединица Хрватског већа одбране и Армије БиХ, извршена је агресија на простору Републике Српске Крајине, односно север Далмације, Лику, Кордун и Банију. Тада је погинуло и нестало 1 853 Срба, а са вековних огњишта протерано најмање 220 000 становника некадашње Републике Српске Крајине.

Међутим, данас је у Котору на дан обиљежавања 25 година од ове злочиначке акције истакнута хрватска застава, па се стиче утисак да је то урађено са циљем да се испровоцира српско становништво те општине као и они који осуђују хрватску војску због тада почињених злочина.

Ипак, када се узме у обзир да црногорски званичнци присуствују церемонији прославе „Олује“, истицање застава не изненађује. То само показује колико овај режим потпаљује фашизам у Црној Гори, па се тако у последње време често могу прочитати претње разним „олујама“, „тракторијадама“, селидбама…

Оставите Коментар