Јуче је у Новом саду одржан скуп под називом “Нови Сад против фашизма“, чији су учесници направили инцидент на спомен обележју страдалима од мађарских фашиста.

Скуп је био организован као протест због пребијања новинара Дашка Милиновића. Протесту су се прикључили и представници Лиге социјалдемократа Војводине, Демократске странке, Странке слободе и правде и Народне странке.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

На крају митинга, окупљени су кренули у шетњу до Кеја жртава рације, где су мађарски фашистички окупатори 1942. године убили велики број Срба, Јевреја и Рома. Управо на том месту се догодио инцидент.

Двојица учесника скупа су се попела до споменика жртвама рације, и један од њих је покушао да запали папирну заставу Србије, али пошто му то није кренуло за руком, он ју је поцепао и добио аплауз од присутних. Одмах након тога се Дашко Милиновић такође попео до споменика и бацио у страну венац са лентом у боји српске заставе у страну. Тај венац је био постављен током обележавања Дана жртава рације.

Био је организован и контраскуп, који је полиција раздвојила од групе ‘’антифашиста’’.

Међу политичарима, први је Ђурађ Јакшић, председник градског одбора Српске радикалне странке, јавно осудио инцидент са цепањем заставе и бацањем венца посвећеног српским и другим жртвама у Новосадској рацији.

2 KОМЕНТАРА

Оставите Коментар