Француски сајт „Сви Срби у Паризу“ објавио је информацију да је један дечак српског порекла у главном граду француске брутално претучен јер је одбио да скине ланчић на коме се као привезак око његовог врата налазио крст.

Овај страшан догађај се догодио у уторак ујутру у дворишту школе „Маркс Дормоа“ у 18. париском арондисману.

Иако му је крст на огрлици био испод одеће, младом Србину су пришла петорица дечака и рекли му да скине крст. Л.П. је одбио, при чему су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Kако нису успели да га натерају, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу и сва петорица су почела брутално да га шутирају где су стигла.

Дечак је добио ударце по целом телу. Поцепана му је усна, добио је неколико удараца у пределу тестиса и у главу. Петорица нападача га нису штедела и веома су били брутални на очиглед других ученика. Ова ситуација је трајала све док неколико ученика нису почела да вичу и дозивају помоћ.

Родитељи малог Србина су рекли да, нападачи нису успели да му скину крст и Л.П. је дао све од себе да га сачува, у чему је и успео, ризикујући много тога.

Родитељи су обавестили надлежне у школи и поднели су тужбу у полицији. Дете је истраумирано и веома је тешко поднео целокупан догађај.

Оставите Коментар