Двојица младих мушкараца у Цркви Светог Јосипа у Задру, у недељу ујутру око осам сати између клупа за вернике, проливали су пиво и још неку течност, вређали вернике, а онда побегли да би нешто касније претукли и свештеника, јавља „Вечерњи лист“.

Када је један од верника све испричао свештенику (36), он је потрчао за њима тражећи објашњење догађаја. Но, двојац вандала га је физички напао и лакше повредио. Свештеник је задобио огреботине на глави, модрице на рамену, као и рану на подлактици.

Према опису нападача од којих је „један био истетовиран по рукама и ногама“ полиција је привела двојицу младића од 20 и 23 године на информативни разговор о нападу на, како је потврђено из полиције, свештеника који је уједно и полицијски капелан.

Како наводи „Вечерњи лист“, више пута су покушали да контактирају свештеника, али нису успели да добију коментар на наводне сумње да иза овог физичког, али и више вандалских напада на црквену имовину стоје „припадници секти и окултизма“, како се помињало.

На цркви је наводно већ раније исписиван низ графита и пентаграма.

– Обрада случаја је у току и зато још не можемо да говоримо о прекршајној или казненој одговорности починитеља – рекао је портпарол ПУ Задарске Елис Жодан.

Извор: alo.rs