Нихад Аличковић, главни активиста организације „Анти Дејтон“, познате по томе да су организовали нападе на председника Србије Александра Вучића у Поточарима, јуче је прекршио правила Хашког трибунала и емитовао на свом Фејсбук профилу уживо изрицање правоснажне пресуде Радовану Караџићу, док је према одлуци суда цео свет гледао овај пренос 30 минута одложено.

Фото: Facebook printscreen
Фото: Facebook printscreen

Велики пријатељ Насера Орића написао је уз пренос уживо:

„Ево ићи ћу лајв да можете слушати, али ћу сакрити мобител… пошто вама касни пренос пола сата!!! Ако буде пресуда за Приједор и друге општине, хоћу муштулук. Идемо лајв, само псссссст“.

Пренос из суднице јуче је први пут емитован са пола сата одлагања, и то због случаја хашког осуђеника Слободана Праљка, који се отровао у живом преносу изрицања пресуде. То је потврдила и портпаролка Механизма у Хагу Хелена Иглстон. Зато је свим присутнима, као и медијским представницима било строго забрањено да уживо преносе аудио и видео из суднице током изрицања пресуде.

Он је истога дана, уочи изрицања пресуде, „заводио ред“ пред Хашким судом, и напао старијег човека који је носио српску заставу.

Оставите Коментар