После скандала у Сплиту када су нападнути ватерполисти Црвене звезде још увек се не смирују страсти, а сада се поводом тога огласио Перица Букић, потпредседник Ватерполо савеза Хрватске и први човек Регионалне лиге. И није се баш потрудио да смири страсти, пошто је покушао да повуче паралелу са Београдом.

– Тај анимозитет између одредјених средина постоји, а још ме више жалости кад се то догађа и унутар Хрватске, између Дубровника, Загреба, Сплита, Шибеника, Ријеке. Спорт треба бити фешта, весеље, а не прилика за 50 хулигана с једне и њих 50 с друге стране за судар на некој бензинској пумпи. То треба свести у оквире да се такви догађаји избегавају и онемогућавају. Што се тиче овога у Сплиту, ми смо сви експресно осудили тај инцидент, а и они су требали да буду мало опрезнији, не баш ходати у тренеркама Звезде по Сплиту. Па имају они и проблема у Београду кад са „кривом“ тренерком залуташ – рекао је Буквић.

Наглашава Букић да су сви осудили недавни напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту и да ће са представницима српског савеза уочи утакмице две селекције у Сиску, у уторак, разговарати о наставку регионалне лиге.

– Знамо за тај однос Хрватске и Србије у односу на историју, рат, ту треба бити опрезан и паметан. Шта ће бити даље? Уочи утакмице измедју Хрватске и Србије у Сиску имаћемо састанак и видећемо шта ће одлучити, дали смо им довољно времена, око месец дана да донесу одлуку – истакао је Букић.