Поводом изјаве председника Александра Вучића да ће српске снаге интервенисати на Косову, Тачи је рекао да се то не може догодити.

Према писању шиптарских медија, такозвани председник Косова, Хашим Тачи, одржао је конференцију за новинаре након “полицијске акције” у неколико делова земље.

Тачи је рекао да ова акција има за циљ борбу против зла и негативних појава.

“Предузимају се акције за борбу против лоших негативних појава, ради се о акцији предузетој на широком подручју Косова, ухапшени су званичници и грађани различитих националности, такође је ухапшен Рус који је покушао да спречи полицију у акцији”, рекао је Тачи, а преноси лајми.нет.

Даље, он је позвао грађане Косова да ово питање схвате као потпуно нормално деловање за ред и закон.

Поводом изјаве председника Александра Вучића да ће српске снаге интервенисати на Косову, Тачи је рекао да се то не може догодити.

“Председник Србије веома добро зна да не може да се креће ка Косову, то је немогуће и незамисливо, али косовске институције су спремне да предузму мере, чак и косовске безбедносне снаге”, рекао је он.

Тачи је и данас поново поменуо национално уједињење.

“Србија и Вучић су сматрали да Косово не може бити слободно и независно, али ми јесмо. Што више Европска унија одлаже процесе за Косово, расте спремност за национално уједињење, укључујући и Прешевску долину. Нико не треба да се плаши националног уједињења “, закључио је Тачи.

Оставите Коментар