БИВШИ директор Фонда за хуманитарно право у Србији, Наташа Кандић, на Твитеру је скандалозно реаговала на одлуку председника Србије Александра Вучића да додели орден нобеловцу и пријатељу српског народа Петеру Хандкеу.

– Председник Србије је доделом Ордена Карађорђеве звезде Хандкеу започео рат против цивилизованог света, суседа и сваког од нас у Србији који носимо срамоту почињеног (лажног) геноцида и масовних злочина српских снага у ратовима 90-тих. Ни трачка наде нема – написала је Кандићка.

Један корисник Твитера је у коментару питао Кандићку како је није срамота и да ли има мало образа и морала.

Подсећамо, нобеловац Петер Хандке је један од најбољих светских писаца, аустријски књижевник и активиста, немачко-словеначког порекла и велики српски пријатељ који је одбио током ратова деведесетих да учествује у пропаганди коју против српских народа воде непријатељи Србије са запада.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Са друге стране, око Наташе Кандић као јавне личности постоје многе контроверзе. Њени противници је оптужују да „има отпор према свему српском“ и да се „бори само за једну страну“, те да „ствара антисрпску хистерију“, и да је „плаћа албански лоби“.

Током протеста прогнаних Срба са Косова и Метохије 2003. године, ошамарила је седамдесетогодишњака који је стајао у протесту траживши истину о несталом сину само зато што се усудио да је пита да се представи, на шта је полиција једва реаговала затраживши јој личну карту, коју је она одбила да дâ на увид, тражећи од полиције имена свих учесника протеста. Петог фебруара 2009, проглашена је кривом због клевете и кажњена је са 200.000 динара. Направила је инцидент у фебруару када је покушала да упадне на промоцију књиге проф. др Војислава Шешеља, али је тада, по наређењу лидера радикала, избачена из зграде.

Оставите Коментар