Репрезентативац Србије у пливању Себастијан Сабо поднео је захтев Светској пливачкој федерацији (ФИНА) захтев да се убудуће такмичи под заставом Мађарске, без обзира што је под српском изборио норму за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Председник Пливачког савеза Србије Борис Дробац за Спортски журнал потврдио је да је добио мејл у коме Сабо тражи да промени пливачко држављанство.

– Образложио је да тамо живи и тренира, да је већ ушао у њихов систем рада и да жели да се такмичи под заставом Мађарске. Одлуку су додатно убрзали сјајни резултати које је остварио на њиховом државном шампионату у Дебрецину. У мејлу је истакао да нема никакве замерке на однос Пливачког савеза Србије према њему, као ни на рад Стручног савета. Суштина је да у Мађарској има далеко боље услове, квалитетнију групу пливача, ту се пронашао. Оно што му они нуде, ми то не можемо. Још увек ништа није званично, али реално је завршена прича“, рекао је Дробац за Журнал.

Сабо је до олимпијске визе стигао на Отвореном првенству Мађарске у Дебрецину резултатом од 51,34 секунде на 100 метара делфин.

Оставите Коментар