Труднице са ризичном трудноћом захтевају додатну негу, често и посебну исхрану. У болници у Kрагујевцу, за доручак им је послужено пециво пуњено буђавом шунком.

Фотографије доручка послуженог трудницама које леже на одељењу за трудноће високог ризика узнемириле су Србију. На Фејсбук страници организације „Центар за маме“ освануле су фотографије буђавог пецива које прати потпис – „Доручак за труднице са ризичном трудноћом у болници у Kрагујевцу“.

Једна будућа мама, која лежи на том одељењу, поделила је фотографију доручка – куповно лиснато тесто пуњено сухомеснатим производом, на којем су на више места видљиви трагови буђи. Пециво на фотографији није цело, што значи да га је трудница највероватније и загризла пре него што је приметила да је покварено.

На мрежама су ове фотографије изазвале лавину коментара, и многи се слажу да храну у овом стању не би дали другом људском бићу, камоли пацијенту којем је храна потребна због снаге, а тек не трудници са високоризичном трудноћом.

Универзитетски клинички центар Kрагујевац одмах се огласио поводом фотографија, и навео да кривицу сноси добављач, с којим је након овог догађаја раскинут уговор.

„С обзиром на инцидент који се догодио са пецивом добављача који има потписан Уговор са Универзитетским клиничким центром Kрагујевац и са којим до сада није било проблема у набавци, након нежељеног догађаја од 26. јуна 2021. године, обавештавамо јавност да је добављач за хлеб и пецива учинио тежу повреду уговорне обавезе“, пише у саопштењу УKЦ Kрагујевац.

„Напомињемо да достављени производи нису утицали на здравље пацијената УKЦ Kрагујевац“, закључује УKЦ Kрагујевац у саопштењу.

Оставите Коментар