Амбасадор САД у Србији Кајл Скот је рекао да је важно да се зна где је Србија и где је Косово.
Он је гостовао у јутарњем програму Прве ТВ, а једна од тема је било и писмо председника Србије Александра Вучића његовом колеги Доналду Трампу.

“У потпуности се слажем са Вучићем, важно је да се обе стране врате за сто и да се дијалогом дође до свеобухватног решења. Таксе су препрека. Трамп је Вучићу у писму навео да постоји стварна прилика да се наредних месеци постигне договор и да се не пропусти прилика“, рекао је Скот.

Додао је да би све било одавно решено да је тако једноставно.

“Сваки споразум захтева компромис са обе стране. То не може да се намеће споља, то мора да дође одавде и то треба да буде споразум који је трајан и спроводив, не само на папиру, већ да се реализује. Не можемо никога натерати, у интересу Србије и Косова је да дође до договора. Требало би да желе да се врате за сто и мислим да желе“, навео је Скот.

Амбасадор је навео да је изразу разграничење дато превише значаја.

“Јасно је да границе морају да буду јасне и то је елемент свеобухватног споразума, поред питања управљања ресурса, права српске заједнице, питања платног промета, несталих, ратних злочина. Ипак, треба да се зна шта је линија, где је Србија, а где Косово. Мапа Србије у САД и мапа Србије у Србији се разликује“, истакао је Скот.

loading...