Амбасадор САД у Србији Kајл Скот, сем што је одржао предавање ученицима Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Апатину што је изазвало негативне реакције дела родитеља и грађана, пред ученике је изашао и са мапом Србије без Kосова!

Након што су ученици, у већини, почели гласно да негодују речима „Kосово је Србија“, амбасадор је, без речи, пребацио на следећи слајд и наставио предавање као да се ништа није десило. Предавању су, осим ученика, присуствовали и директорка школе и неколико наставника, пренео је портал „Нове апатинске новине“.

Информација о мапи је процурила у јавност тек по објави вести о посети амбасадора Скота апатинској основној школи и то у коментарима родитеља деце која су присуствовала предавању.

– Згрозио сам се кад ми је син испричао како је током предавања на једном од слајдова амбасадор приказао чак три мапе Србије, све три без Kосова! Тек кад су деца почела масовно да вичу да је Kосово Србија, он је пребацио на следећи слајд и наставио предавање. Нисам могао да верујем да се то могло догодити усред Србије, усред школе, пред директорком и наставницима и да то прође без њихове реакције и протеста! Да деца нису испричала, за то се не би ни знало. Срамота – каже Небојша Медић, отац ученика који је присуствовао спорном предавању америчког амбасадора.

Његов став подржали су и други суграђани, родитељи, али и неки наставници, осуђујући амбасадора, али и оне који су морали, а нису исказали протест због афере са мапом Србије без Kосова.

У ОШ „Жарко Зрењанин“ нису желели да коментаришу спорну ситуацију.

Оставите Коментар