РУСИЈА ће однети војну победу над Украјином до краја лета 2023. године, рекао је пензионисани амерички обавештајац и војни аналитичар Скот Ритер.

У интервјуу америчком новинару Ендрјуу Наполитану, он је изјавио да се Оружане снаге Русије током наредних 7-8 месеци ка победи неће кретати ни брзо ни лако, али да мислим да ће Руси ипак однети војну победу пре почетка наредне јесени.

Притом је посебно нагласио: „У Украјини је руска војска непобедива“.

Он је истовремено уверен да до тада неће бити никаквих преговора.

Ритер указује да је „Варшава заинтересована за западну Украјину, за оне територије и градове који су били део Пољске 1939. године. Али, пољска војска тренутно нема професионалну обуку нити довољно искуства у борбеним дејствима. Зато ће пољска влада потребне јединице послати у западну Украјину, да наводно помогну влади Украјине, а оне ће потом заузети тај део украјинске територије“.

Ритер наводи да десетине хиљада пољских војника већ ратују у редовима украјинских Оружаних снага и претпоставља да ће управо они бити први послати на запад Украјине. А до ње ће стићи без икаквих препрека јер неће морати ни да пресецају државну границу.

Шеф Здруженог генералштаба Оружаних снага САД – генерал Марк Мили – позвао је Украјину да искористи успоравање непријатељстава током зиме као „прозор“ за преговоре са Москвом.

Насупрот њему, британски министар одбране Бен Волас позвао је Кијев да „настави офанзиву и у зимским месецима“.

Оставите Коментар