Бивши шеф Мисије ОЕБС на Косову и осведочени албански лобиста Вилијам Вокер изјавио је да није видео доказе против бившег лидера злочиначке ОВК Хашима Тачија и других, поновио да је био сведок догађаја у Рачку, јануара 1999. године и позвао међународну заједницу да успостави трибунал за истрагу генерала и министара у влади Слободана Милошевића.

  • У Хагу у Холандији, 21 годину касније, српским злочинцима који су починили злочине у Рачку и многим другим местима на Косову се не суди, пред лице правде су изведене бивше вође ОВК – рекао је Вокер, преноси портал Косово онлине позивајући се на приштинске медије.

Вокер тврди да су многи људи из Београда и влада Слободана Милошевића учинили неке страшне ствари на Косову и брутално поступала.

  • Често помињем да је председник Србије Вучић био члан владе Слободана Милошевића и сигуран сам да је био свестан шта се дешава на Косову – рекао је Вокер.

Говорећи о оптуженим лидерима тзв. ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, Вокер каже да није видео ниједан доказ који би их имплицирао ратне злочине.

  • Нисам видео никакве доказе од Суда. Они су дужни да представе доказе како би видели могу ли доказати кривицу у овим околностима. Немам коментар о томе какав би могао да буде исход, јер нисам видео доказе нити чуо аргументе – рекао је Вокер.

Вокер је остао упамћен по догађајима у селу Рачак на КиМ, када је устврдио да су српске снаге масакрирале више десетина албанских цивила, што је убрзало припреме за агресију НАТО-а на СРЈ.

Оставите Коментар