Водитељ Фокс њуза Такер Карлсон упозорио је да нова власт у САД планира комисију 11. септембра, свеобухватну цензуру и масовна хапшења широм земље.

  • Од поднева у среду, Трампова администрација ће се званично завршити. Ако сте подржали Доналда Трампа, то је тужна ствар са којом се морате суочити након четири године. С друге стране, ако сте један од многих у нашој професионалној класи који су мржњу према Доналду Трампу поставили у средиште вашег живота, добили сте тачно оно што сте желели. Требало би да славите. Али они не славе. У ствари, нико у Демократској странци не изгледа срећно. Уместо да уживају у победи, они планирају освету људима које су управо победили. Размишљају о новим начинима да повреде, понизе и деградирају своје политичке противнике, онемогуће им поновни рад, баце их у затвор и униште им животе. Замислите да победите у тениском мечу, а затим одмах прескочите мрежу и разбијете противнику лице својим рекетом. Није вам било довољно да победите, морали сте да нанесете физички бол. Ниси могао бити срећан док друго људско биће није вриштало од муке. Каква би особа то учинила? Људи које сада гледамо, људи који су још опакији када победе – почео је Такер обраћање у својој емисији.

Водитељ је упозорио на последице изједначавања Трампових присталица и терориста Исламске државе.

  • Челници Демократске странке сада су одлучили да 74 милиона Трампових бирача нису само погрешили или били у заблуди. Нису једноставно подржали погрешног човека или су имали нетачна мишљења или нису видели очигледне истине. Не, претња коју представљају је озбиљнија од тога. Ових 74 милиона Трампових бирача су у ствари терористи. Они су претећа физичка претња нама осталима и с њима се мора решавати на начин на који радите с таквим претњама. Да би та поента била што јаснија, Демократска странка је инсталирала војне лидере да објаве вести. Међу њима је и генерал Стенли Меккристал. Меккристал, ако се не сећате, стратешки је геније који има заслуга, ако их тако можете назвати, за вођење најдужег губитничког рата у америчкој историји, оног у Авганистану. У понедељак је Меккристал рекао да Трампови гласачи изгледају ужасно попут терориста.
  • Видео сам сличну динамику у еволуцији Ал Каиде у Ираку, где је читава генерација бесне арапске омладине са врло лошим изгледима пратила моћног вођу који је обећао да ће их вратити у време на боље место, и навео их је да прихвате идеологију која оправдава њихово насиље. Ово се сада дешава у Америци – рекао је Меккристал.

Хвала, Стен. Понекад, када нађете времена да се зауставите од богаћења због својих неуспеха и пропадања Америке, волели бисмо да тачно знамо шта је пошло по злу у Авганистану. До тада, Енди Мекејб би желео да стави снажнију тачку на то питање. Сећате се Ендија Мекејбија, бившег високог званичника ФБИ-а који је био конзервиран због лажи и корупције (другим речима, узорни федерални службеник). Дакле, када Мекејб говори, у његовом гласу можете чути морални ауторитет. Према његовој промишљеној пресуди, гласачи Доналда Трампа врло су слични ИСИС-у.

  • Када смо погледали оне Американце који су путовали у Сирију ради придруживања Исламској држави, када сте сва та лица и имена ставили на једно место, имали сте лекаре, адвокате… Неки људи су веома рањиви и лаки за привлачење у ту суштинску лаж било ког екстремистичког покрета. И то је управо оно што сада видимо са овом посебном групом Трампових присталица – рекао је Мекејб.

Чекај! Зар нису припадници ИСИС-а они лудаци са лудачким погледом који су секли главе новинарима и снимали како пале живе људе? То је ужасавајуће! Нисмо вам раније рекли да је ИСИС био за Трампа. То је сиријска фракција МАГА покрета – иронично је коментарисао Такер и објаснио да се таквим екстремистичким изјавама Трампове присталице у САД изједначују са терористима који су извршили напад на Куле близнакиње, те се спремају за обрачун са њима по моделу после 11. септембра.

Он је упозорио да Америка клизи у тоталитаризам.

  • До овог тренутка требали сте схватити да је тоталитарни инстинкт увек исти. Мењају се само имена диктатора. Прво људима одузимате право да искрено говоре наглас, а затим их спречавате да бране себе и своје породице. А онда, јер сада то можете, присиљавате их под оружјем да прочитају ваш катекизам и прихвате ваше правоверје. Застрашујућа ствар је да смо тамо кренули. Александриа Оказио Кортез и њени пријатељи више нису на рубу Демократске странке. Џо Бајден је био у председничкој трци као умерени кандидат. Људи су гласали за њега јер су мислили да јесте, али победа Џо Бајдена заиста је била победа Кортезовој и том делу Демократске странке. Сада су ближи преузимању контроле него што су икада били. Разлог за то је врло једноставан: у средишту долазеће администрације је огроман вакуум снаге. Џо Бајден бледи. То није лични напад, то је чињеница. Није способан да води владу или да се обрачуна са екстремистима у својој странци. Људи око Џоа Бајдена то врло добро знају, а то укључује и људе који су му врло блиски, укључујући и његову родбину. Људи који воле Џоа Бајдена били су узнемирени када се кандидовао за председника. Знају да не може да обавља посао и веома су забринути шта ће се даље догодити. То нису спекулације. То су рекли наглас, и ниједна поштена особа у орбити Џоа Бајдена то неће порећи – каже водитељ.

Такер је рекао да разумни људи у Демократској странци морају реаговати.

  • Дакле, поставља се питање ко ће попунити вакуум моћи унутар Бајденове администрације? У Демократској странци и даље постоје разумни људи. Постоје људи који имају удела у овој земљи и не желе да је униште. Сада је време да ти људи, разумни људи у Демократској странци, снажно оснаже и прекину рат који њихова странка планира са милионима својих Американаца, и то је рат. Планирају комисију 11. септембра, свеобухватну цензуру, масовна хапшења, депрограмирање. То нису суптилни показатељи. То су пожарни аларми и сви их могу видети. У последњих недељу дана CNN и The Washington Post затражили су да се Фокс њуз насилно угаси јер им се не свиђају наши ставови – изјавио је водитељ.

Такер је цитирао и демократског члана Конгреса који тврди да ,,кад год дође до друштвеног напретка, долази до белих реакција“.

  • Овде се не ради о томе да је један члан Конгреса ово рекао на телевизији. Ради се о томе да многи чланови Конгреса и чланови наших медија то свакодневно говоре на телевизији, нападајући огромне групе Американаца на основу њихове боје коже. Нико не одступа, као да нема последица од таквих речи. Али постоје. Поново питамо: Колико дуго људи могу наставити да причају тако и понашају се овако пре него што се нешто поквари? Пре него што један од тих 74 милиона постане толико схрван и параноичан гледајући како га демагози нападају да чини нешто заиста грозно што се не може поправити? Тамо се ово одвија док се не појави неко ко је одговоран у Демократској странци и заустави то. Време је да победници прихвате победу, опросте тиму који су победили и крену даље. Победили сте. Будите срећни сада. Побољшајте земљу коју сте наследили – закључио је Карлсон.

Оставите Коментар