Председник Србије Александар Вучић је данас на седници Главног одбора СНС предложио да се у наредном периоду спроведу персоналне промене у странци и уведу нови и млади људи, који ће моћи још више да се боре за своја места и за Србију.

Људе који, како је рекао, имају страст, зељу, енергију и ентузијазам да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

„Говорићемо на предстојећој седници проширеног Извршног одбора и проширеног градског одобра Београд и желим да вам кажем да ће свакако бити промена и у локалним самоуправама и на нашим локалним листама за предстојеће изборе, као што ће бити промена и на листама за републички парламент. То је мој предлог, да изађемо и са великим бројем нових и млађих људи“.

Вучић каже да је то његов предлог који могу да одбију у странци, али да треба увести нове људе, који, истиче, имају страст, зељу, енергију и енетузијазам, да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

„Многима се то неће свидети, али нажалост, говориће се и о некима од вас у народном периоду на скупштини или конгресу странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, а неки неће добровољно“.

Вучић је истакао да је природно да долази до промена и да се ослобађа простор за неке друге људе.

Честитао је члановима СНС из Шапца на убељивој победи у Мајуру, пошто су добили за 15 кандидата против Савеза за Србију са 15-0.

Како је рекао, људи из СНС добили су у Мајуру као опозиција шест пута више гласова и то упроскос теским условима имали су 1.800 гласова према мање од 300 гласова.

„Тамо где смо опозиција, људи су показали већу енергију, жељу и посвећеност у раду, него у огромног делу Србије где су на власти и где мисле да ће све на изборима да реши Вучић“, казао је он.

Вучић је изразио посебно незадовољство јер су одређени кадрови у потпуности заборавили на народ и одвојили се од њега

„Видео сам функционере одвојене оградом од народа. Народ, ограда, па функционери. Стоје у првом реду, а у руци, ташница. Мало „Валентино“ ташница, мало „Шанел“ ташница. Нећу бре да гледам те ташнице! Хоћу да гледам наш народ!“ рекао је бесно Вучић.


Д.Н.

Leave a Reply