Самозвани председник лажне државе Косово Хашим Тачи оценио је данас да је његова посета Вашингтону неопходна ради постизања споразума са Београдом.

– Пошто смо у завршној фази могућег постизања споразума између Косова и Србије, моја посета Вашингтону је неопходна, како би у координацији са нашим вечним пријатељима дошли до споразума са Србијом – рекао је Тачи пре састанка са државним секретаром САД Мајком Помпеом, преноси РТК на српском језику.

Он је рекао и да је важно имати концензус са Београдом, који ће, како сматра, гарантовати обострано признање између Косова и Србије и учлањење Косова у НАТО, ЕУ и УН.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас, гостујући на РТС-у, да су САД „мама и тата“ Албанцима, а да су им остале западне земље „стрине и тетке“.

Вучић је рекао да и он има тетку, а да су Албанцима тетке Енглеска, Француска, Немачка, док су им САД мама и тата.

Како каже, Србија се у тим условима бори свим снагама, а има подршку Русије и Кине и других земаља, „којих је све више“.

– Да ли је то довољно? Није. Није једноставно, тешка је наша позиција, боримо се да одржимо позицију на табли, да имамо шансе за реми, а да победимо – биће тешко, јер имамо даму мање – рекао је Вучић.