Гости емисије Хит твит били су пуковник Веселин Шљиванчанин, Ненад Чанак председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и Горан Триван из Социјалистичке партије Србије (СПС)

Шљиванчанин је на почетку емисије говорио о свом политичком статусу рекавши да је пензионисани официр, да је као такав био честит, а да председника Александра Вучића поштује јер је патриота који се бори за своју државу.

  • Нас, борце, подржавао је у свим ситуацијама. Од када је дошао на власт ми не треба да сагињемо главу… Видели сте колико се бори да се чује истина о Kошарама, Паштрику. Учинио је много тога за Србију, и ја од почетка подржавам Српску напредну странку – казао је Шљиванчанин.

Додао је да је постављен у главни одбор СНС 2014. године истакавши да се врло радо одазива многим трибинама.

Предлог број 4 – Патријарх Мило

Шљиванчанин је казао да га забрињава оно што ради председник Црне Горе. Kаже да је рођен у Црној Гори и додаје да нема ни право гласа у тој земљи.

  • Ако њему смета СПЦ у Црној Гори зашто не забрани народу да иде у цркву – упитао је Шљиванчанин.

Триван је коментаришући овај предлог рекао да ако се жели демократско друштво онда је држава једно, а црква друго.

  • Србија нема намеру да се меша у политику Црне Горе, али мора да брине о свом народу – казао је Триван и додао да су се знаци сепаратизма у Црној Гори могли приметити од средине деведесетих година.

Триван је истакао да Србија нема претензије да се меша у политику Црне Горе.

  • Грађани се на миран начин буне и протестују против оног што се у тој земљи дешава – оценио је Триван.

Чанак је рекао да је учествовао у протестима против Ђукановића и додао да се његово мишљење према њему променио јер се мишљење Ђукановића према Милошевићу променило.

Оставите Коментар