Наш драги саборац и пријатељ српског народа Роберто Фјоре налази се у притвору већ 135 дана. Он је ухапшен 9.октобра са лидером римске омладине Кастелинијем и још 11 људи након протеста после којих су уследили и улични сукоби у Риму у којима Роберто није лично учествовао, нити их је он организовао.

Демонстрације које су се десиле у октобру биле су усмерене против корона терора и неразумних мера владе Италије. Тада приликом проласка поред седишта великог левичарског синдиката ЦГИЛ један део демонстраната, одвојио се од протестне колоне и упао је у седиште синдиката, те том приликом начинио незнатну материјалну штету.

Повод је бес грађана због понашања марксистичког синдиката који не штити раднике него подржава терор Кризног штаба над радницима.

Влада Италије је инцидент упада у синдикат ЦГИЛ искористила за обрачун са странком Форца Нова и Робертом Фјореом. На тај начин застрашују све оне који се оштро противе принудној вакцинацији и “зеленим пропусницама”.

Са жаљењем констатујемо да је Драгијева влада у Италији приступила тоталитарним методама разрачунавања са политичким неистомишљеницима. Не постоји ни један разуман разлог за толико продужење притвора, а измишљање непостојећих кривичних дела је део политичког прогона. Медији у Италији са своје стране срамно учествују у незапамћеном линчу и прогону.

Вођа Форце Нове се данас налази у тешком здравственом стању у затвору Пођореале код Напуља. Његови проблеми са срцем и крвним притиском су се погоршали док је затворен, и ризик од можданог удара је велики. Притвор у овим здравственим условима је апсолутно нехуман чин.

Роберто Фјоре болује од вестибуларног неуронитиса који му је у скоријој прошлости често изазивао изненадне нападе вртоглавице са мучнином, повраћањем, нистагмусом (нехотично кретање очију) и немогућношћу да задржи усправан положај.

Фјоре је отац једанаесторо деце и било би нељудски да ћутимо док га утамниченог држе и чекају да умре у притвору, што либерално- левичарске странке изгледа жарко прижељкују и раде на томе.

Његови адвокати и многи активисти за људска права лица лишених слободе подсећају да је Фјоре недавно имао проблема са срцем и крвним притиском који су се погоршали услед лоших услова у притвору. Пошто правосудни органи Италије не желе да прихвате неумешаност ухапшених у напад на левичарски синдикат ЦГИЛ, биће неопходно да алармирамо европску и целокупну светску јавност о његовом здравственом стању.

Одбијен је чак и захтев за одређивање кућног притвора.

У случају Фјореа морамо истаћи да је он личност чистог досијеа и да се мера предострожности задржавања пет месеци у притвору не може применити, без политичке позадине. Поред тога већи део инцидента са ЦГИЛ је већ одавно истражен, директни починиоци судски кажњени и не постоји никаква правна логику за притвор у претрпаном затвору код Напуља, људи који у поменутом догађају нису ни учествовали.

Роберту Фјореу се ставља на терет да је подстрекивао на кривично дело, позивао на нереде и отпор државној репресији. Из његових изјава и говора се то не види, већ је јасно да цео процес представља део плана да се странка Форца Нова у Италији забрани попут странке Златна Зора у Грчкој.

Српска Десница се не одриче својих пријатеља који су увек били уз српски народ када је било тешко. Сада смо ми њима потребни. Репресивне мере италијанске владе су застрашујуће и неприхватљиве.

Апелујемо на италијанске званичнике да поштују људска права. Активисте за заштиту људских права молимо да обавесте светску јавност о овом случају. Здравствено стање Роберта Фјореа је лоше и живот му је озбиљно угрожен.

СЛОБОДА ЗА ФЈОРЕА И КАСТЕЛИНИЈА И СВЕ УХАПШЕНЕ РОДОЉУБЕ 9.ОКТОБРА 2021. У РИМУ !

Извор: НАЦИОНАЛИСТ

Оставите Коментар