У Словачкој је почела друга рунда борбе против НАТО и либеалне Владе која шаље оружје Украјини. Словаци су покренули другу серију протеста „Марш за мир“ који је поново крену из града Михаиловка.

Подсећамо да је велики протест “Марш за мир” са више десетина хиљада људи одржан 1. марта у Братислави. У овој новој кампањи протеста план је да протест у Братислави буде 5. маја. 

– И ми сад видимо сву истину ваших превара. Тако сте казнили Турску што је била против уласка Шведске и Финске у НАТО тако је њих „случајно“ погодило што је потврдила и сенаторка Румуније.  Ми видимо како лажете и знамо истину, гледамо вас како се кријете иза телохранитеља у оклопним лимузинанама. Пазите се свих манипулатора – рекла је говорница.

77 годишњи господин је рекао да жели мир за децу своју и унуке, да достојно живе и не ратују против Руса или Украјинаца. Он је представио свој манифест са којим се народ сложио.

– Видите све се поделило од политике кроз цркву, школе, породице, пријатеље. Завадо и владај. Ми смо се сјединили све регионе Словачке заједно и ја се овим путем  захваљујем свима широм целе Словачке да се међусобно тако подржавају. Видите овако кад смо заједно све знамо, делимо. Они мисле да ћемо писати писма, петиције, молбе. Стрпљењу је дошао крај. Ми смо ту за то да овде више нема НАТО-а – рекао је он.

У истом месту, словачки министар одбране Над и спољних послова Качер одржали су трибину поводом годишњице почетка руске Специјалне операције али су их грађани извиждали.

Оставите Коментар