У Првом основном суду у Београду настављено суђење по тужби Андреја Вучића против потпредседника Народне странке и народног посланика Мирослава Алексића због Алексићевих навода у вези са случајем “Јовањица”, који су, иначе, у међувремену оспорени вештачењем.

Андреј Вучић је Алексића тужио у парничном поступку због повреде части и угледа, зато што је Алексић више пута у јавности говорио да има сазнања да је власник пољопривредног добра “Јовањица” Предраг Колувија, пре хапшења у новембру 2019. године, телефоном позвао Андреја Вучића, брата председника Србије.

На данашњем суђењу саслушан је тужени Алексић поводом навода које је износио, а судија је Вучићевом адвокату Владимиру Ђукановићу забранио већину питања која је хтео да му постави.

Алексићев адвокат Боривоје Боровић је по други пут, као и на почетку суђења у мају, затражио изузеће судије, тврдећи да није уважио њихове аргументе током Алексићевог давања исказа.

Адвокат Андреја Вучића рекао је након суђења да Алексић на овом суђењу наставља да у име одређених тајкуна, криминалних кругова и појединих државних структура, спроводи “нацистичку пропаганду” против породице председника државе Александра Вучића.

“Они данас на суђењу нису понудили ниједан доказ за своје тврдње, тако да је јасно као дан да је Алексић бестидно лагао да је Колувија позвао Андреја Вучића. Ваљда је поента да се врши стална криминализација и дехуманиција породице председника”, рекао је Ђукановић за Танјуг.

Подсетио је да су раније тврдили да је његов клијент власник ресторана Франш, па да се установило да то није, па да су, како је навео, измислили да има пуно земље по Срему, па Јовањицу, па да је власник пекара “Хлеб и кифле”…

“Више не знамо шта су све измислили, као и на овом суђењу поводом навода за Јовањицу”, навео је Вучићев адвокат, напомињући да су данас Алексић и његов адвокат вршили, како каже, застрашујући притисак на судију.

“Судија је чак нама одбијао питања, која би показала да је Алексић до гуше упетљан у сарадњу са одређеним криминалним стуктурама, које раде све ово да би дестабилизовале државу и председника државе, али то је право судије”, рекао је Ђукасновић и изразио наду да судија неће подлећи притиску који врши група људи око Алексића.

Он очекује да ће суд пресудити у корист његовог клијента, те да ће Алексић морати да му плати не малу одштету.

“А, ако нема да плати, нека му Ђилас плати или они који су га натерали да све ово ради. Посебно наглашасвам да је ово озбиљан интерес тајкунско – криминалних структура са појединим државним структурама да раде ово што раде”, навео је Ђукановић.

Колувији и још деветорици оптужених је иначе почело суђење пред Специјалним судом у Београду, управо поводом оптужби да су на пољопривредном добру “Јовањица” у Старој Пазови узгајали марихуану у вештачим условима ради даље продаје и стицања имовинске користи.

Вештачењем његових телефона утврђено је да није звао Андреја Вучића пред хапшење, како су то, иначе, тврдили из опозиције, саопштило је зимус Тужилаштво за организовани криминал, које води поступак против Колувије.

Оставите Коментар