Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић био је члан Одбора за доделу награде Привредне коморе најуспешнијим предузећима и појединцима за 2010. годину, открива Borba.me.

То је још један прилог тврдњи да је Здравко Кривокапић судбоносно везан за ДПС и да његови контакти са том политичком организацијом не датирају од јуче, наводи тај лист.

На свечаности која се традиционално организује на Дан Привредне коморе Црне Горе, Здравко Кривокапић се пре десет година нашао у друштву саме врхушке ДПС-а, поред тадашњег премијера Мила Ђукановића, председника Филипа Вујановића, председника Привредне коморе Велимира Мијушковића, Зорана Јелића, Томислава Челебића, Радоја Жугића…

Занимљиво да је одлуком Одбора чији је члан тада био Здравко Кривокапић, награду Привредне коморе за унапређивање менаџмента тадашњи председник Филип Вујановић уручио власнику компаније „Стадион“ Војину Жугићу.

Једанаест година касније, када је Здравко Кривокапић председник Владе, Жугић је изабран за председника Привредне коморе Црне Горе.

  • Случајно или не, показаће време? – пише лист.

Међутим, од Жугићевог избора је много важније то што се актуелни премијер на партијским свечаностима попут овог који је формално организовала ПКЦГ познавао и дружио са врхушком ДПС-а и 2010. године, што се може видети на сликама и видео-снимку приликом доделе награде. Управо је Кривокапића за члана Одбора за доделу награде изабрао Управни одбор Привредне коморе који сачињавају искључиво људи блиски ДПС-у, преноси лист.

Колико је тих година цветала сарадња и другарство са ДПС-ом говори и то да је Кривокапић био изабран и за председника Акредитационог тела Црне Горе, и то на предлог тадашњег премијера Мила Ђукановића, наводи се.

Лист пише да и после свега Кривокапић има “образа” да другима спочитава блискост са ДПС-ом, када се сам годинама није одвајао од ДПС-овог крема који му је омогућавао да води безбрижан живот.

  • Док је просвећени Кривокапић са Милом испијао здравице на свечаностима попут ове, слободни грађани Црне Горе су увелико трпели ДПС-ов зулум. Тих година је Кривокапићу све било потаман, није се узбуђивао што његов народ једва саставља крај са крајем. И како од човека који наздравља са Милом Ђукановићем у Вили Горица очекивати да истом одузме „мајбах“ и новац од његове продаје додели социјално угроженом народу? Како од Кривокапића очекивати процесуирање Миових тајкуна, када је својевремено гласао да исти завреде награду Привредне коморе? Једно је сигурно, ДПС ће пасти само онда када падне њихов дугогодишњи клијент Здравко Кривокапић! – закључује Borba.me.

Оставите Коментар