Лажна отмица лажног новинара Стефана Цветковића била је само генерална проба, само последња у низу припрема терена за медијско-политички хаос који овог лета и наредне јесени од Србије треба да направи нову Македонију.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Баш као што је лажна вест о отрованој води била ин-виво експеримент којим је требало измерити крајње границе будућег специјалног рата.Да ли ме пратите?

Онај ко је смислио да лажну отмицу исценира користећи одавно компромитованог и нимало кредибилног Цветковића, човека који се „прославио“ најступиднијим лажима, исти је онај који је Србе у току само једног преподнева експресно слудео идиотском причом према којој су водоводи у Београду, Новом Саду и другим већим градовима Србије затровани тако што је у цеви просут метан (!?!).

Читалац, гледалац, просечан бирач, јелте, који поверује да је могуће у водовод просути метан (гас који је течан тек на минус 176 степени Целзијуса, а то је податак који се учи у шестом разреду основне школе), тај може да поверује и да је реално да власт без икаквог разлога и повода отме самозваног новинара из Беле Цркве, онога који је пре само три месеца на конференцији за новинаре објавио слику кафеџије из Ванкувера, тврдећи да је он убица Оливера Ивановића?!?

Серија ситних, бесмислених и потпуно очигледно лажних скандала срачуната је на слуђивање нације и тестирање спремности већинске Србије да ради у корист своје несреће. Ако сумњате, запитајте се из ове перспективе чему су заправо служиле недавне блокаде аутопутева, мостова и раскрсница по Србији?

У уџбеницима о специјалном рату, који су коришћени и у припреми Петог октобра, пише да је пре финалног удара на неподобну власт јавност потребно припремити серијом што чешћих, по могућству свакодневних афера, како би се нација довела у стање „опште анестезије“, у коме би безболно прихватила све што јој се сервира.

Паралелно са тим неопходно је, кажу инструктори ЦИА, вршити константну дехуманизацију људи из врха власти, њихових сарадника, али и чланова породица. Звучи ли вам то познато? Јесте ли ових дана на друштвеним мрежама и у хејтерским медијима наишли на вести о Вучићевом сину Данилу, који се на Мундијалу дружи са опасним криминалцима (!?!), јесте ли видели како је жути Апелациони суд пресудио да је Вучићев брат Андреј крив зато што је својом кичмом и бубрезима пребио жандармске пендреке?!

Систем је, дакле, у питању. Систем који треба на силу да докаже да је Александар Вучић најгори, а да су досовски лопови и тајкуни најбољи. Систем који треба да нас убеди како нема већег проблема од Данила Вучића, који у Русији навија за Србију, па се још, замислите, на трибинама стадиона и слика са другим навијачима! Систем који намеће тезу да су једино решење они који су за 12 година досизма ову државу претворили у прадржавни провизоријум на ивици банкротства.

И колико год вама све ово сад изгледало немогуће и смешно, немојте се шалити. Много је озбиљније него што можете и да замислите. Дај Боже да грешим…

Драган Вучићевић

Извор: informer.rs