Након што смо открили да је некадашњи црногорски учесник на “Песми Евровизије” Стефан Филиповић, чија музичка звезда је већ одавно изгубила свој сјај, сада главни оперативац владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) за куповину гласова у подгоричком насељу Забјело, добро обавештени извори из врха ДПС су нам пренели поједине детаље о Филиповићевој породичној биографији који бацају додатно светло на његов карактер и ангажман.

Филиповић је син дугогодишњег председника Месног одбора ДПС у Забјелу Бранислава-Брана Филиповића, који се, пошто није успео да се пробије у владајуће структуре у Подгорици, својевремено преселио у Будву, где је, користећи везе у тадашњим општинским властима, именован најпре за руководиоца општинске администрације, а потом и за директора будванског Водовода. Иначе, у Будви се и дан данас говори да је тадашњу блискост са градским челницима искористио како би осигурао победу свог сина на фестивалу “Песма Медитерана” 2007. године. Међутим, услед нарушених односа са појединим локалним функционерима Будве, био је принуђен да се врати у Подгорицу, где је обављао дужност извршног директора Железничке инфраструктуре Црне Горе (ЖИЦГ), а затим и директора подгоричке Чистоће.

Пошто је овакав узлет Филиповића сениора по повратку из Будве, а након што у првом турнусу политичког ангажовања у Подгорици није успео да одмакне даље од Месног одбора, без сумње и више него занимљив, сазнали смо да је то последица његових денунцијантских способности, односно тога што је челницима ДПС преносио “поверљиве” податке о стању у Будви. Притом, поменути извори из врха ДПС, који су очигледно веома добро упознати са каријером и карактером старијег Филиповића, пренели су нам да је у питању “службени” Црногорац, мало омиљена и изразито темпераментна, па и агресивна личност, склона различитим сплеткама, које неретко сама конструише. Такође, сазнали смо и да Филиповић често тражи заштитнике у утицајним круговима, али да им је лојалан искључиво док траје њихов утицај и моћ.

Kао што се може закључити, ако се руководимо оном народном да ивер не пада далеко од кладе, млађи Филиповић очито није могао да израсте у много другачију личност од свог оца, па, након замрле музичке каријере, сада покушава да се пробије као извршилац прљавих послова за ДПС. Ипак, када смо већ на музичком терену, извесно је да ће предстојећи избори представљати лабудову песму за странку за коју овај пропали музичар сада купује гласове.

Leave a Reply