Билал Боснић, неформални вођа вехабија у БиХ, којег је Суд Босне и Херцеговине правоснажно осудио на седам година затвора због јавног подстицања на терористичке активности, у септембру ове године излази на слободу, сазнаје „Аваз“.

Ову информацију потврдио је за „Дневни аваз“ Адил Лозо, Боснићев адвокат.

Лозо је појаснио да је Боснић ухапшен 2014. и да је у притвору током суђења провео две године, које су му урачунате у казну. Правоснажно је осуђен 2016. године.

SAD SE VADI Bilal Bosnić: Nisam kriv, nikome nisam rekao da ide u Siriju!

Боснић је званично ухапшен 3. септембра 2014., у акцији „Дамаск“ припадника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Према речима Лозе, Боснић је одслужио казну затвора у целости, без прекида. Тренутно последње дане, тачније још четири месеца, одслужиће у новом затвору у Војковићима. Он је шест и по година одлежао у Зеници.

-Он ће своју казну извршити у целости и од септембра је слободан човек – казао је Лозо.

Нови закон

Раније је Боснић имао намеру, након две трећине одслужене казне да тражи превремену слободу, али је изменама закона та солуција отпала.

– То је тада био план, али након што је наступио нови закон, та је могућност искључена. То није дозвољено особама које су осуђене за тероризам – истакао је Лозо.

Одбијена апелација у Стразбуру

Лозо је јуче рекао да је одбијена апелација која је послана Европском суду за људска права.

Kако каже, Суд жалбу уопште није ни разматрао јер је одлучено да нема ни основа за жалбу.

Оставите Коментар