Летом из Беча у понедељак компанијом Монтенегро ерлајнс, директно су били угрожени путници, јавља сајт ин4с. У ситауцији када би грађани, односно путници требали бити максимално заштићени, ова авио компанија, дала је путницима старе војне маске, не размишљајући о могућим последицама по њихово здравље. Не размиљајући да ли неко од њих има неко хронично обољење, висок притисак, аритмију…

Ово је први пут да се овакве маске користе у цивилном ваздухопловству, и на овај начин су прекршена сва правила цивилног ваздухопловства, наводи поменути сајт. Такође, путници који су истог дана овом компанијом летели из Брисела за Црну Гору, добили заштитне маске са уредном декларацијом Југословенске народне армије из 1986. године.

Подсетимо, наводи овај сајт, у медијима појавила информација да се деца министра здравља играју с маскама, и користе их за забаву, док лекари, који спашавају животе имају проблем са набавком истих. Ови модерни механизми заштите су изгледа производи из прошлости и за авио- компанију, Монтенегро ерлајнс констатује се у тексту на сајту ин4с.

Оставите Коментар