Особама, које су „на фасадама стамбених зграда у Никшићу поставиле цераду са ликом покојног митрополита црногорско-приморског Амфилохија“, наређено је да их уклоне, казала је секретарка Секретаријата за инспекцијски налог у Никшићу Бојана Вуковић.

Она је навела да су слике постављене без одобрења надлежног органа, те да ће према починиоцима бити предузете и прекршајне мере, пренела је РТЦГ.

„Од стране комуналног инспектора секретаријата за инспекцијски надзор, извршена је инспекцијска контрола и том приликом је утврђено да се на две локације на фасадама зграда налази слика покојног Амфилохија. Слике су постављене без одобрења налдежног органа локалне управе с тим у вези предузете су мере у складу са законом о одржавању стамбених зграда и наложено је одговорним лицима уклањање слика. Такође, биће предузете и прекршајне мере према починиоцима. Након поновне контроле биће донета коначна одлука, односно након извршене инспекцијске контроле утврдиће се да ли су одговорна лица поступила по налогу комуналног инспектора. Ако нису, уследиће одлука, односно уклањање од стране надлежних служби“, закључила је Вуковић.

Оставите Коментар