Заменик градоначелника Горан Весић позвао је данас одборнике да подрже одлуку о промени имена Загорске улице у Земуну у улицу Благоја Јововића за коју ће им, каже, бити потребно храбрости јер се дигла „цела једна клика“, односно мањина у земљи која, како каже, сматра да Србија нема право на сећање и да треба само да се извињава свима.

Весић је рекао да му је драго што је покренуо иницијативу, јер се, каже, показало ко шта мисли у српском друштву и истакао да је именовање улице по Благоју Јововићу који је убио усташког злочинца Анту Павелића историјска и људска правда.

„Требаће вам храбрости да гласате, јер се против именовања улице дигла једна клика, то можете да видите по историчарима, новинарима тачно одређених медија који воде хајку. То су људи који не желе добро нашој земљи и који не желе да поштујемо традицију“, рекао је Весић на седници Скупштини града.

Он је додао да ту мањину сигурно нико неће чути да се побуни када злочинац Миле будак добије улицу у Хрватској.

„То је та мањина која терорише већину. Тај терор је престао 2012. Мисле да могу да намећу своје вредносне ставове, мисле да је све добро ако Србија нема своју историју, не поштује своје јунаке и традицију и мисле да сви други имају право на то само нема Србија“, рекао је Весић.

Весић каже да је историчарка Дубравка Стојановић, која је у време власти Драгана Ðиласа била функционер, навела да је Јововић био насилник и убица, као и да је извршио крвну освету.

„Да ли разумете колико је болесно то што они причају? Они желе да Срби једини немају право да славе своју историју и своје хероје. То није номално, сутра ће да кажу да треба укинемо Обилићев венац. а тек ћете видети какву ће хајку да воде против споменика Стефану Немањи“, навео је Весић.

Заменик градоначелника је на седници прочитао писмо породице Благоја Јововића у којем му се захваљује на иницијативи и поздравља то што Србија и Београд не заборављају своје хероје и омогућавају да проговори правда.

Весић је на седницу донео мајицу коју је показао одборницима на којој је написано “Јововић 57 Аргентина” и навео да је то данас најпродаванија мајица у Београду.

Оставите Коментар