Познати барски зубар и некадашњи одборник у Скупштини општине Бар Срђан Калинић објавио је путем друштвене мреже Фејсбук да му није било дозвољено да уђе на утакмицу Морнар – Црвена звезда.

Калинић је написао да је носио два шала – један Морнара и један Звезде, да има сезонску карту, али да му је обезбеђење показало да не може да уђе.

“ Растао сам са Морнаром, сваке године купујем сезонске карте за мене и супругу. Никада и нигдје било какав инцидент нисам направио. Момак из обезбјеђења ми је рекао да морам скинути Звездин шал. Ја сам казао да ни један шал нећу да скинем и да ми омогуће излаз у том случају“, испричао је Калинић „Вијестима“.

Калинић је додао и да је видео тренера Морнара Михаила Павићевића током те ситуације и да је овај слегнао раменима и рекао да не може ту ништа. Навео је да је увијек на утакмице између Морнара и Звезде долазио са оба шала и да је ово први пут да му није дозвољено да уђе.

На утакмици је био велики број других гледалаца са јасним Звездиним обележијима који су без икаквих проблема присуствовали мечу.

Према пропозицијама АБА лиге, на самом улазу се навијачи не смеју појављивати са обележијима гостујућих екипа. Већина навијача због тога обележја носи скривено и открије их по улазу на трибине.

Иако је утакмица била проглашена за утакмицу високог ризика, атмосфера је била без икаквих и знакова инцидената и прошла је у најбољем реду.

У саопштењу Морнара уочи утакмице је наведено је забрањено уношење транспарената у дворану.

Тренер Морнара Михаило Павићевић је након дуела два тима у Београду крајем новембра, љут због неспортског потеза Звездиних играча, рекао да у дворану у Бару неће ући више нити један навијач Звезде.

Оставите Коментар