Каква случајност! На Фејсбук страници „Стоп Москви!“ на мађарском језику, за сада непознати организатори заказали су за вечерас у 19.00 „спонтани“ протест испред амбасаде Русије у Будимпешти! А разлог је наводни утицај Владимира Путина и Кремља на премијера Мађарске Виктора Орбана?!?

Фејсбук

Можда овако организован протест и не би био толико чудан, да се нешто слично пре две недеље није догодило и у Србији, када су „непознати“ организатори баш преко Фејсбука позвали на „спонтане“ протесте против резултата председничких избора 2. априла.

„Непознатим“ Фесбук организаторима протеста у Мађарској наводно страшно смета утицај који Владимир Путин и Русија имају на премијера Виктора Орбана, док су „непознати“ српски Фејсбук организатори демонстрација наводно незадовољни убедљивом победом Александра Вучића на изборима које је признао цео свет.

И мађарски Фејсбук позивари на протесте се, баш као и ови овдашњи, у прогласу заклињу да су независни и да иза њих не стоји ниједна политичка партија.

Смета им, наводе у позиву на „спонтани“ протест, утицај диктаторског режима Владимира Путина на Мађарску. Кажу да неће да буду Путинови „тројански коњи“, противе се подршци злочиначком режиму сиријског председника Асада, нападима на територијални интегритет Украјине и кршењу права гејева у Чеченији…

И на крају позива на протест следи порука, скоро идентична оној коју њихови пајташи из Београда шаљу својим присталицама: ВИДИМО СЕ ВЕЧЕРАС у 19х!

Више је него очигледно да је реч о истој кухињи, истом сценарију за изазивање „обојених револуција“ и хаоса у земљама чија власт није по вољи појединих западних моћника.

Тако је почело и у Македонији, тако је било и у Москви, тако се догађа ових дана у Србији, такву игранку, на жалост, спремају и Мађарској.

Извор: informer.rs