Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас састанку Kолегијума министра одбране и проширеног Kолегијума начелника Генералштаба Војске Србије, на коме је разматрано опремање Војске Србије за 2021. годину, саопштило је Министарство одбране
На састанку су разматрани резултати у опремању Војске у претходне две године, активности које се сада преузимају, актуелни процеси опремања, а исказане су потребе Војске Србије за новим наоружањем и војном опремом чијом набавком.

Kако се наводи, закључено је да је набавком савременог наоружања учињен значајан искорак у јачању функционалних и оперативних способности војске и истакнуто је опредељење да се настави са убрзаним опремањем и модернизацијом.

Вучић је поделио и фотографије са састанка са, како је навео, проширеним Kолегијумом нацелника Генералштаба ВС и Kолегијумом министра одбране о теми „Опремање Војске Србије за 2021. годину“.

  • Важни разговори у Генералштабу наше војске. Снажна армија је гарант мира, али и опстанка наше државе и народа – написао је Вучић на Инстаграм профилу buducnostsrbijeav

Састанку у Генералштабу присуствовали су министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Оставите Коментар