Савет за односе са Народном Републиком Кином Српске Деснице основан је одлуком председника Мише Вацића, а за председника Савета изабран је Слободан Гајић.

Гајић има дугогодишње искуство као директор и менаџер више кинеских компанија које послују у Србији, по професији је дипломирани синолог и током студија био је стипендиста Универзитета у кинеској Шандонг провинцији.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Препоруке и одлични односи са привредницима у Кини, које овај млади човек има квалификовали су га за председника Савета“, рекао Миша Вацић додајући да препознаје велики економски потенцијал наше земље у што већем економском повезивању са Народном Републиком Кином. “Најмногољуднија држава света представља најснажнију индустријску силу и глобалног економског гиганта који ће у блиској будућности доминирати читавим светом финансија, трговине, услуга и Ај-Ти сектору. Српска Десница види кинеску државу и кинески народ као искреног пријатеља српског народа и наше државе, што је доказала у вишедеценијској дипломатској и економско јпракси.”

„Српску Десницу препознао сам као снагу која на конструктиван начин жели да се повеже са економским силама Истока. Програмско опредељење Српске Деснице које говори о одступању Србије од неизвесног европског пута схватио сам као рационализацију и исправну перцепцију савремених трендова, пре свега у економији и трговини. Уверен сам да ће моје искуство допринети квалитативном јачању Српске Деснице, али и односима Београда и Пекинга у будућности када српски десничари буду део државних институција. Захваљујем се на указаном поверењу лидеру Српске Деснице и обавезујем се да ћу уложити свој професионални максимум у посао повезивања кинеских компанија са српским привредницима на обострану корист и напредак. „Будућност Србије и Републике Српске везао бих уз снажно савезништво и покриће нашег новог и доказаног стратешког партнера – НР Кине!“

Оставите Коментар