Запад води информациони рат са Русијом, у својим настојањима да њоме управља, а затим и да потчини и цео свет, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Основни и главни циљ овог рата је жеља да се контролише Русија и, на крају, и цео свет“, рекао је Шојгу отварајући конференцију „Актуелна питања информационог супротстављања“ у оквиру Међународног војно-техничког форума „Армија 2019“.

„Агресивни информациони утицај“ Запада на Русију, по његовом мишљењу, у вези је са чињеницом да је Русија фактички повратила статус другог пола, који је изгубљен након распада СССР-а, а који задржава свет у глобалној равнотежи.

„Са чиме је у вези читава ова агонија — да је тако назовемо — која долази са Запада? У вези је са рођењем другог пола светског поретка који су, изгледа, сахранили — већ су му и споменик направили, венце припремили… А онда смо изненада одлучили да се роди други пол. И ево он се рађа“, изјавио је први човек Министарства одбране Русије.

Шојгу је оценио да, за Русију, ово рођење „није у боловима“.

„За нас је то стварање, креативност, енергија. Ми овај посао радимо са жељом. Свет опет постаје мултиполаран. И то се, наравно, некоме не свиђа. Истовремено, Запад, још увек, не разуме да данашњи свет не може, тек тако, да се заузме и да се са њим управља“, истакао је Сергеј Шојгу.

Новинска агенција „Русија севодња“ је званична информативна агенција Међународног војно-техничког форума „Армија 2019“, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер форума.

Оставите Коментар