Узнемирујући видео-снимак из Новог Сада, на коме се види како младић брутално туче другог мушкарца, а затим му док лежи у бесвесном стању на земљи ломи руке, појавио се на друштвеним мрежама 11. септембра. Идентификовани починилац, Иван Контић из Црне Горе, за којим српска полиција интензивно трага, главна је тема српских медија од тренутка када је објављена потрага за њим. Међутим, фотографија другог Ивана Контића, који се ни крив ни дужан нашао на удару јавности, преплавила је медије, пише Dfcme.me.

Недужни Иван Контић

Велики број домаћих и регионалних портала извештавао је о том гнусном догађају, користећи се фотографијом недужне особе преузете са личног Фејсбук профила, где се Контић сликао са црногорском заставом и шеширом са грбом Црне Горе. Осим што су му нарушили углед, медији су, не проверавајући информације, невиној особи исцртали мету јер се нашао на удару бројних претњи и увреда.

Уследили су текстови са насловима попут: “Иван који је претукао младића у НС, сликао се са заставом ЦГ“, “ПОЗИРАО СА ЦРНОГОРСКОМ ЗАСТАВОМ: Насилник из Никшића брутално претукао Новосађанина“, “’БАТИНАШ’ из Новог Сада је заправо ‘ЦРНОГОРСКИ ПАТРИОТА’: Иван Контић изузетно воли црногорску заставу! (ФОТО)“, “МОЖЕ МУ СЕ Милогорац из Никшића бије по Новом Саду и поноси се заставом Монтенегра“.

Иван Контић којег потражује МУП Србије

Анализом фотографија се јасно може закључити да недужна особа уопште не личи на Ивана Контића који је претукао младића, а чију је фотографију објавила српска полиција. Ипак то није спречило бројне медије да на крајње непрофесионалан начин известе о том немилом догађају.

Контић, који је запослен у фирми Ерланг у Плужинама, каже за портал Onogost.me да је био затечен када су на Фејсбуку почеле да му стижу претеће поруке због чега је морао да угаси профил. Додаје да је био запрепаштен када је видио своју слику на порталима, а посебно због оптужби да је управо он тај кога новосадска полиција тражи. Пријавићу све полицији, тужићу све те медије, видио сам и да има медија из Црне Горе који су објавили да сам ја тај нападач. Сачувао сам слике сваке објаве. Ја немам никакве везе са тим оптужбама, у ствари, ја у свом животу никад нисам ни био у Србији, закључује Контић.

Leave a Reply