Шокантну истину о злочину који се догодио 1. марта 1992. године открио је босански политичар, бивши министар сигурности и власник Дневног аваза Фахрудин Радончић

Озлоглашени сарајевски криминалац Рамиз Делалић Ћело убио је испред православне цркве на Башчаршији српског свата Николу Гардовића по директном налогу Алије Изетбеговића, тадашњег лидера босанских муслимана. Циљ је био да се тако започне рат у БиХ, што се и догодило, преносе београдски медији.

Шокантну истину о злочину који се догодио 1. марта 1992. године открио је босански политичар, бивши министар сигурности и власник Дневног аваза Фахрудин Радончић пред Основним судом у Приштини, сведочећи у случају Насера Kељмендија, осумјиченог за организовани криминал, као и могучу умешаност управо у убиство Рамиза Делалича Ћеле 2007. године у Сарајеву.

За живота Ћело се хвалио по Сарајеву да ради за тајну муслиманску службу под руководством Изетбеговића, као и да је по његовом налогу починио велики број ликвидација и да је имао посебан списак будућих жртава.

Он је током рата био командант Девете муслиманске бригаде, а за ратне заслуге од Алије Изербеговића добио је пиштољ са посветом.

Уцењивао службу

Одговарајучи на питање судије, Радончић је изјавио да је Делалић „био контраверзна личност која је радила за тајну муслиманску службу“ , те да је „био дубоко инволвиран и чак сам изјављивао да је убијао за председника Алију Изетбеговића“.

  • У јавности је постојала верзија да Делалић тражи милионе марака од СДА зато што је по њеном налогу убио српског свата и тако је почео рат у БиХ – истакао је Радончић, наводећи, између осталог, и то да је у јавности неколико месеци након што је Делалић убијен „било много спекулација, а основна је била та да га је ликвидирала тајна служба како је не би више уцењивао и тражио новац.“

Он је додао и да је Ћела два дана пре смрти дао интервју у којем је објаснио које је злочине починила тајна муслиманска служба, а копије тог интервјуа, објевљеног након што је Делалић убијен, Радончић је предао судији.

Оптужбе на рачун Алије одбацила је Странка демократске акције, на чијем челу је сада његов син Бакир.

  • Запрепашћени смо инсинуацијама и тенденциозним тврдњама које су изнесене – кратко су прокоментарисали.

Оставите Коментар